Corson hankinta

Cane corso on vaikuttava ja uljas koira, joka saa aikaan ihailua ja kunnioitusta. Se voi olla myös vaativa ja intensiivisesti vuorovaikuttava koira, jonka kanssa monet asiat eivät ole itsestäänselviä. Ei ole harvinaista kuulla, että elämä cane corson kanssa yllättää myös heidät, joilla on jo kokemusta työkoirarotujen kanssa toimimisesta. Cane corson hankintaa on siksi viisasta harkita tarkkaan tutustuen rotuun erityisesti internetin ulkopuolella (ts. kasvattajien luona, yhdistysten koulutuksissa, omistajien tapaamisissa).

Kun harkitset cane corson harkintaa, tutustu mahdollisuuksien mukaan rodun edustajiin ja ota seuraavaksi yhteyttä kasvattajiin. Kasvattajan kokemuksen ja osaamisen arvoa ei pidä vähätellä. Kun valitset rotuun perehtyneen, vastuullisen kasvattajan, valitset samalla hyviä lähtökohtia tulevan pentusi elämälle.

Kasvattaja auttaa sinua ratkaisemaan, millainen pentu olisi sopiva juuri sinulle. Corson pennun tulee olla reipas ja avoin. Älä valitse pentua pelkän ulkomuodon perusteella, vaan tarkkaile pentuja ja kysele kasvattajalta kunkin pennun luonteesta. Pentueen rämäpäisin, itsevarma ja mitään pelkäämätön urospentu ei ole paras valinta ensikertalaiselle, toisaalta rauhallisin ei välttämättä täytä harrastuskoiraa haaveilevan odotteita.

Cane Corso Club Finland ry:n jäsenkasvattajilla on pitkä kokemus rodun parissa. Lisäksi kasvattajamme tekevät yhteistyötä tuottaakseen terveitä, rotumääritelmän mukaisia cane corson pentuja. Voit pyytää apua tai lisätietoja kasvattajiltamme ja yhdistyksen toimihenkilöiltä. Kannustamme sinua myös liittymään yhdistykseemme, jolloin pääset mukaan jäsenryhmiimme ja saat koko yhteisön tarjoaman tuen, jäsenlehden sekä muut jäsenedut.

Kasvattajat

Admaiora
Risto Sutinen, Siilinjärvi
p. 040 1753040
kenneladmaiora@gmail.com
Facebook-sivu

Giantpaw’s
Satu Pörsti, Pori
p. 044 5258741
info.giantpaw@gmail.com
Facebook-sivu

Mutakuonon
Sari Nygren, Lieksa
p. 045 6199156
mutakuonon@gmail.com
Facebook-sivu

Quiet Champions
Arja Pyykkö, Hyryoja, Ii
arjapyykkoquiet@gmail.com
Facebook-sivu

Rodog’s
Piia Tahvanainen, Yli-Ii
kennelrodogs@hotmail.fi
www.kennelrodogs.fi

Shenkkin
Anna Ehrstedt, Espoo
puh. 0449825916
cane.corso.italianos@gmail.com
www.shenkkin.com

Super Play’s
Mervi Raisaari, Nurmijärvi
mervi.raisaari@kolumbus.fi
Facebook-sivu

Torahampaan
Ninna Pekkonen, Savitaipale
torahampaan@outlook.com
Facebook-sivu

Varjoneva
Katja Leinonen, Runni
www.varjoneva.net

Brindle pentu 9 kk. Kuva: Jani Suonperä
Siirry ylös