Cane corso kiinnostaa – Googlen haetuin

Vuosien 2022 – 2023 välille sijoittuneen tarkastelun mukaan cane corso on Googlen etsityin rotu Suomessa.  Kiinnostus cane corsoon ei ole vain suomalainen ilmiö. Vastaavasti Yhdysvalloissa vuonna 2022-2023 koirahakujen ykköskohde on ollut cane corso. Tuona ajanjaksona hakusanoilla ’cane corso’ oli etsitty tietoa 1,32 miljoonaa kertaa joka kuukausi.

Kansainvälisesti cane corso sijoittui kakkoseksi: maailmanlaajuisesti etsityin rotu oli rottweiler. Kun tarkasteltiin 177 maata, rottweiler oli kärkisijalla 52 maassa. Heti toisena tuli cane corso, joka oli eniten etsitty koira Googlen hauissa 26 maassa. Kolmosijalla on kultainen noutaja (25 maan etsityin).

Miten löytää luotettavaa tietoa

Hakukoneet ja tekoälyllä toteutetut chatbotit kuten Bard ja ChatGPT ovat tehneet helpoksi löytää artikkeleita, kokemuksia ja muuta tietoa koirista. Vaikka laadukastakin tietoa on tarjolla, usein lähteiden luotettavuuden arviointi voi olla vaikeaa. Lisäksi varsinkin sosiaalisen median kanavissa huijausyritykset lisääntyvät koko ajan ja usein näihin liittyy vääristeltyä ja virheellistä tietoa.

Cane Corso Club Finland ry kannustaa lämpimästi kaikkia cane corosta kiinnostuneita tutustumaan rotuun kasvokkain ja ”kuonokkain”. Voit tehdä näin vaikkapa yhdistyksemme järjestämissä koulutuksissa ja muissa tapahtumissa. Kun harkitset cane corson hankintaa, ota yhteyttä jäsenkasvattajiimme ja pyydä, että pääsisit tutustumaan rotuun. Kasvattaja voi jakaa kanssasi kokemustaan ja sitä käytännöllistä tietoa, mitä hänelle on kertynyt cane corsosta. Tällaisia keskusteluja ei pysty korvaamaan keskustelulla chatbotin kanssa tai etsimällä tietoa vain verkosta.

Kun haluat tietää lisää cane corsosta, älä arkaile esittää mieleesi tulleita kysymyksiä ja etsiä tietoa – niin kirjallisesti (verkosta) kuin kasvokkain.

Lue cane corsojen suosiota Google-hauissa käsittelevä artikkeli Corspolitanista (saat Corsopolitan-verkkolehden, kun liityt yhdistyksemme jäseneksi).

Koirien ohjaajia ja harrastajia kesällä 2023 Helsingin Uutelassa Cane Corso Club Finland ry:n treeneissä.

Kuva: Ohjaajat yhdistyksen harjoituksissa Uutelan koulutuskentällä Helsingissä kesällä 2023.

Siirry ylös